«Det vi gjør handler om å lære bort det jeg klarte å gjøre med min far».

Lars Håkon Blostrupmoen

Lars Håkon Blostrupmoen
 – Skogens Konge

En gründerspire ble sådd hos Lars Håkon Blostrupmoen etter han klarte å berge sin far som falt om med hjertestans. På vei til legevakt for et kutt på hånden skulle Blostrupmoen erte sin far om at han ikke klarte å holde fingrene unna redskapen. Da han snudde seg i bilen for å se farens reaksjon var det stille – «Min far trakk pusten tre ganger, så stoppet han å puste». Heldigvis hadde Blostrupmoen lært seg førstehjelp i forkant av hendelsen. «Jeg dro faren min ut av bilen for å starte hjerte-lungeredning. Flere kom til og vi fikk tilkalt 113. Min far overlevde.» 

 

Før farens kollaps hadde Blostrupmoen vært syk med epilepsi og vært sengeliggende i en lengre periode. Han merket bedring etter hendelsen der han turte å gjøre noe. Fra nå av ville han arbeide med å gjøre en forskjell. «Jeg friskmeldte meg og så etter muligheter for å jobbe hjemmefra. Jeg startet et agentur for et alarmselskap og brukte sykkel som fremkomstmiddel for å selge alarmer hjemme hos folk.»

 

Noen år senere etablerte han Blostrupmoen Medical Equipment AS på Råholt i Eidsvoll. Kunnskapen som reddet liv, det å tørre å bry seg og tørre å gjøre noe, har stått sentralt siden oppstarten. Blostrupmoen Norge AS som det heter i dag, er en solid arbeidsgiver for kommunen og ringvirkningene av arbeidet som blir gjort er stort: Det bygges lokal beredskap slik at vi er i stand til å yte førstehjelp når det trengs – det redder liv.

Markedets eldste og ledende leverandør​

Blostrupmoen Norge AS er i dag en del av Skogen Group. Vi er totalt 30 ansatte som daglig jobber for den enkle visjon om at kunnskap redder liv. Altfor mange i Norge dør unødig av hjertestans, og det gjør vi noe med. Gjennom økt kunnskap bygger vi lokal beredskap og kompetanse når minuttene teller. Blostrupmoen Norge AS har levert førstehjelpskurs og hjertestartere til bedriftsmarkedet siden 2006. 

Vi kurser årlig over 1000 lag, foreninger og bedrifter over hele Norge. All aktivitet organiseres fra vår administrasjon ved Gardermoen.
Siden oppstarten har vi utvidet kurskatalogen og tilbyr nå også FSE-kurs og kurs for livredning i vann.
Våre dedikerte ansatte sørger for at dere har operativt utstyr utplassert, gjennomfører det årlige førstehjelpskurset og gir dere gode forutsetninger for å redde liv.

Blostrupmoen Norge AS er underlagt Skogen Group.
Våre søsterselskaper driver virksomhet i spredt mangfold og på ulike plasser på Østlandet, men visjonen er enkel fra eiersiden: det skal skapes arbeidsplasser!

Skogen Joy – Arrangør av Trestokkfestivalen i 2017 og 2018 på Finnskogen (Åsnes)

Skogen Restaurant – Restaurant og Bar, overnatting, konferanse, team-building mv. (Åsnes)

Skogen Coin – IT-utvikling (Tynset og Åsnes)

Blostrupmoen Bygg og Eiendom – Entreprenør (Råholt)

Blostrupmoen Eiendomsutvikling – Utvikler hyttefeltet («Skogens Hjerte» i Finnskogen)

Kontakt oss

For de rette forutsetninger for å redde liv!