‘, ‘

‘ ); ?>

Trenger dere smittevernutstyr?
Doctor holding lot medical face mask in hands in blue medical gloves and showing thumb up. Pandemic insurance, grippe, airborne diseases, SARS. Antivirus masks for human cover mouth and nose. Concept.

Vi har mottatt forespørsler fra foretak og privatpersoner på om vi kan skaffe
smittevernutstyr.

Vårt søsterselskap Skogen Aid – også underlagt Skogen Group har mulighet til å skaffe større kvanta smittevernutstyr og Covid-19 tester for deres foretak.

 

Følgende smittevernutstyr kan bestilles:

·        Munnbind

·        Frakker

·        Beskyttelsesbriller

·        Engangshansker

·        Desinfiserende gel

·        Testkit Covid-19

·        m.m 

Smittevern, engangshansker, munnbind, covid 19

Er dette av interesse for deres foretak? Ta kontakt på hm@skogengroup.no for mer info eller bestilling.
Eller benytt vedlagte kontaktskjema.

Styreleder
Henning Myrer

Kontaktskjema

Blostrupmoen Norges tiltak for å minske spredning av Covid-19

Vi i Blostrupmoen Norge har som hovedfokus i disse dager å bidra i dugnaden for å minske spredning av coronaviruset. Selskapet følger alle råd fra Folkehelseinstituttet, og vi retter oss etter lover og regler fra direktorat og departement. Selskapet stanset tidlig all kursvirksomhet. Denne uken har vi utsatt alle besøk hos kunder og leverandører som ikke er nødvendig. Våre ansatte jobber fra hjemmekontor.

Registrer hjertestarteren din

I denne tiden oppfordrer vi alle våre kunder til å registrere og oppdatere sin hjertestarter på 113.no.
Vi vet at mange av dere har gjort det allerede. Dette er registeret som holder detaljert oversikt over hvor nærmeste hjertestarter befinner seg. Registeret er det eneste stedet som benyttes av AMK-sentralene (113) når det er en kritisk situasjon med mistanke om hjertestans. Dette er også en dugnadsinnsats. Dersom dere lurer på noe i denne sammenheng er det også bare å spørre med oss. NB! Vær klar over at du skal oppgi åpningstider for når hjertestarteren er tilgjengelig. Dette kan i disse tider være avvikende fra deres ordinære åpningstider, men det er enkelt å endre.

Kunde hos oss?

Videre tar vi ansvaret overfor deg som kunde på alvor. Vi vet at en operativ hjertestarter kan være livskritisk. Trenger du påfyll av førstehjelpsutstyr er det bare å ta kontakt.
Blostrupmoen har til enhver tid oversikt over når komponenter i hjertestartere må byttes ut. Derfor tar vi kontakt i forkant av at disse datoene nås. Dersom noe uforutsett skjer med hjertestarteren, den kommer i bruk eller kommer bort, er det bare å ta kontakt med oss. Vi har god tilgang på deler og hjertestartere.

Du som kunde kan nå oss på
tlf. 815 22 113, kundesenter@blostrupmoen.no eller ved å benytte kontakskjema under.

Kontaktskjema

Skogen Group

Blostrupmoen Norge AS er underlagt Skogen Group. Våre søsterselskaper driver virksomhet i spredt mangfold og på ulike plasser på Østlandet. Skogen Aid – Leverandør av førstehjelpsutstyr Blostrupmoen Bygg og Eiendom – Entreprenør (Råholt) Blostrupmoen Norge – Leverandør av førstehjelpskurs, hjertestartere og førstehjelpsutstyr Kontaktskjema kommer her
Fortsett å lese

Blostrupmoen Norge tar del i samfunnsdugnaden og utsetter sine kurs

Blostrupmoen Norge AS informerer

I forbindelse med retningslinjer gitt av styresmaktene innstiller Blostrupmoen Norge AS alle reisevirksomhet fra 15.3. Dette betyr at vi ikke kommer til å utføre noen bedriftsbesøk. Alle våre ansatte har hjemmekontor, og vi vil derfor heller ikke ta imot bedriftsbesøk i tiden fremover. Vi ber om forståelse for dette i den tiden vi er inne i.

Har du et akutt behov for assistanse fra oss vedrørende et produkt, kan du ringe vår kundeservice som vil være åpen på telefonnummer 815 22 113.Andre spørsmål og henvendelser kan rettes til styreleder Henning Myrer på telefonnummer 936 43 522 eller mail hm@skogengroup.no.

Med hilsen Henning Myrer, Styreleder

Fortsett å lese

Blostrupmoen Norge tar del i samfunnsdugnaden og utsetter sine kurs

11.03.2020 Blostrupmoen Norge AS er en av de ledende leverandørene i Norge når det gjelder kurs innen førstehjelp og bruk av hjertestarter. I vårt daglige virke treffer våre instruktører mange mennesker hver eneste dag gjennom hele uken. Styret og ledelsen i Blostrupmoen Norge vedtok tirsdag den 10.3 at vi må ta vårt samfunnsansvar og bli med i samfunnsdugnaden det er å hindre smittespredning i størst mulig grad.

På bakgrunn av dette er det besluttet at Blostrupmoen Norge utsetter alle planlagte kurs fra og med den 11.3 til smittespredning av Koronaviruset er under kontroll, og de nasjonale helsemyndigheter ikke lenger legger restriksjoner for større forsamlinger.

Dette er en tung beslutning å måtte ta, og det berører både kunder og ansatte, men vårt motto er «vi bryr oss» og det vil være feil signal å sende, om vi skulle reise rundt i Norge og lære bort førstehjelp og aktsomhet ved ulykker uten å ta hensyn til den smittesituasjonen som landet nå er i.

Alle de kunder som blir berørte av dette, er kontaktet eller vil bli kontaktet i nær fremtid for en nærmere avklaring av situasjonen. De vi har vært i kontakt med så langt har utvist god forståelse for vår beslutning og forstår at vi kun ønsker det beste for våre kunder og deres ansatte, samt våre egne ansatte.

Spørsmål vedrørende dette kan stilles til styreleder Henning Myrer på epost: hm@skogengroup.no eller på telefon: 93643522

Vårt kundesenter og servicemedarbeidere er fortsatt i drift og vi er tilgjengelig for å kunne yte den hjelpen våre kunder måtte trenge, både gamle og nye.

Kundesenteret kan du treffe på telefonnummer 815 22 113 eller e-post: kundesenter@blostrupmoen.no

Mvh
Henning Myrer
Styreleder
Blostrupmoen Norge

Kontaktskjema

GK inneklima, NBF, Krefforeningen, Norsk Sykepleierforbund, Nordisk film kino
Fortsett å lese
Til deg med ansvar for barn
Toddler boy in a dangerous situation at home. Domestic accident. Child safety concept.
Armand Viik

ARMAND VIIK

Senior instruktør

"Jeg må jo delta – jeg har jo ansvar for barn!"

Veldig mange av oss står ansvarlig for helsa og sikkerheten til egne eller andres barn. 
Er du trygg på å håndtere en akutt skade eller sykdom på et barn?Overskriften er direkte sitat fra en deltaker på et av våre førstehjelpskurs. Jeg har holdt flere hundre kurs, men dette var første gang jeg hørte en deltaker selv reflektere over at han deltok på kurset for å skaffe seg førstehjelpskunnskap med tanke på at han var lagleder for en gjeng med fotballunger.


Vi er generelt travle i Norge i 2020. Tidsklemme, stress og en kalender som er full av viktige prioriteringer. Svært, svært få melder seg på et førstehjelpskurs som privatperson. En god del får heldigvis tilbudet gjennom jobben eller lag og foreninger de er medlem i.
Kanskje kjenner du litt på dårlig samvittighet nå? Fordi du har avslått tidligere invitasjoner til førstehjelpskurs, eller funnet gode eller mindre gode unnskyldninger for ikke å møte opp. Trøst deg litt med at du ikke er alene. Så bestemmer du deg for å lese ferdig denne artikkelen. Til slutt håper vi at du er motivert til å skaffe deg denne potensielt livsviktige kunnskapen ved første anledning.

Viktigheten av å være i forkant


Med jevne mellomrom er det nemlig lurt å bli påminnet om viktigheten av å være litt i forkant. Tenke beredskap og at akutt skade og sykdom faktisk kan oppstå. Og hvordan takler du dette? Det er det aldri noe fasitsvar på, men vi vet at den eneste faktoren som øker sjansen for at du blir en god førstehjelper, er kunnskap og jevnlig praktisk øvelse.


Tilbake til laglederen for fotball-ungene. Dersom et barn for eksempel brekker leggbeinet, blir bevisstløs eller for første gang i livet opplever en kraftig allergisk reaksjon. Med mindre det tilfeldigvis finnes en lege eller sykepleier i nærheten, er det den brutale sannheten at «alle øyne» vil rettes mot laglederen. Den med hovedansvaret. Hvor mye bedre er det ikke da å vite konkret hva man skal gjøre?

For når skal du egentlig ringe 113?
Bør du varsle foreldre? Skal du sjekke pust eller puls? Skal du spjelke bruddskaden? Skal du selv bringe barnet til legevakt eller sykehus?

Det blir gjerne et utall spørsmål dersom du er usikker, og
omgivelsene rundt deg bidrar kanskje heller ikke til å roe ned situasjonen. På Blostrupmoens kurs gjennomgår vi alltid det vi kaller «Blostrupmoen-tegninga». Det er en grunnleggende og enkel handlingsplan som forteller deg hvor du
starter og videre gjennomfører en akutt situasjon, uansett hvordan den har
oppstått. Og våre kurs er komplette – de handler ikke bare om hvordan du skal
håndtere hjertestarteren på jobben – de handler om alle tenkelige scenarier,
også de du som privatperson kan komme oppi. Statistisk er det dessverre sånn at
du mest sannsynlig kjenner den personen du en dag må utføre førstehjelp på.

Vi håper å se nettopp deg på et av våre kurs i nærmeste
framtid – ikke minst hvis du har ansvar for barn! 

Husk: Kunnskap redder liv!

Fortsett å lese

GOD JUL

og godt nyttår

En julehilsen fra oss i Blostrupmoen Norge 

Året med Blostrupmoen

Kunnskap redder liv!

2019 ble året der vi kunne telle 50 liv reddet! Siden oppstarten i 2006 har vi jevnlig mottatt direkte tilbakemeldinger fra våre kunder om at de har tatt i bruk sine kunnskaper innen førstehjelp. og i mange tilfeller brukt sin hjertestarter – Dette har resultert i at 50 kolleger, familiemedlemmer, venner og kunder fikk livet tilbake.

Dette gir oss ytterligere motivasjon for å jobbe mot visjon om at kunnskap redder liv.

Vår nye hjertestarter

Fremover bør alle hjertestartere være på nett – det er denne. 
Blostrupmoen tilbyr nå hjertestarter med 24 timers overvåkning. Vi gir dere trygt hjertestarterhold med vår serviceavtale

113.no - hjertestarterregisteret

Det finnes i dag flere registre der bedrifter kan registrere sin hjertestarter – Vi anmoder alle våre tidligere og eksisterende kunder om å registrere sin starter i det offentlige registeret som driftes av Helsedirektoratet v/ NAKOS (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin).

Stolt sponsor

Vi har i mange år vært stolt samarbeidspartner og supporter av Elverum Håndball Herrer. Det siste året har vi inngått samarbeid også med Ull/Kisa fotball og Viking F.K. 
Her får vi muligheten til å være ivrige supportere og samtidig hjelpe klubbene med trygg beredskap på arenaene.

Gave til Omsorg Jessheim

Årets julegave er gitt til Omsorg Jessheim.
Formålet er å hjelpe trengende på Øvre Romerike. Arbeidet er basert på utelukkende frivillighet og donasjoner fra følgere og sponsorer. Siden oppstarten har de hjulpet opp mot 1 000 personer med alt fra mat til bursdagsgaver og julegaver, aktiviteter og hjelpemidler.
Dette i tråd med våre verdier: i Blostrupmoen Norge skal vi bry oss og være gode forbilder.

Har du behov for å kontakte oss i julen er vi tilgjengelig på tlf 815 22 113, eller benytt deg av vårt kontaktskjema under.

Kontaktskjema

Vi ses i 2020

Vi ser fram til et spennende 2020 der vi igjen skal besøke våre kunder som har årlige kurs. Våre instruktører og serviceteknikere sørger for at dere til enhver tid har utstyret og kompetansen i orden.

Velkommen på kurs gjennom din bedrift, eller meld deg på ett av våre åpne kurs. Vi har flere datoer tilgjengelig i vår kurskalender.

logo blostrupmoen hvit
Fortsett å lese

TOMMY SKAR

Generalsekretær 
LHL Hjerneslag

ELIN LINNERUD

Blostrupmoen Norge AS

29. oktober 2019 - Verdens Hjerneslagdag

I dag markeres Verdens hjerneslagdag. I den forbindelse har vi invitert generalsekretær for LHL Hjerneslag, Tommy Skar om å bidra til denne artikkelen, hvis formål er å øke bevisstheten om symptomer på og konsekvenser av hjerneslag.
Lær deg symptomer på hjerneslag – det redder liv!


Hjerneslag i Norge

Hvert år rammes omlag 12 000 personer av hjerneslag i Norge– ca. 40 nye tilfeller om dagen.
Slag er en vanlig årsak til død og hyppig årsak til alvorlig funksjonshemming og langvarig institusjonsomsorg.
Slag kan ramme alle aldre, selv om hovedgruppen av pasienter er over 70 år. Det er derfor særlig viktig at du kjenner til symptomene.

Hva er et hjerneslag?


Hjerneslag er fellesbetegnelsen for når et hjerneinfarkt(blodpropp) eller en hjerneblødning (sprekk i blodkaret) bryter blodtilførselen til hjernen. De avbrutte områdene i hjernen vil miste næring og oksygen, og bli skadet.
Rundt 85% av alle hjerneslag forårsakes av blodpropp, mens hjerneblødning utgjør om lag 15%.

Symptomer på hjerneslag

Ingen forsikring er billigere, bedre og viktigere enn å lære deg symptomer på hjerneslag og hva du skal gjøre om de oppstår hos deg selv eller andre. Hovedbudskapet på hjerneslag er laget så enkelt at så mange som mulig skal huske det: Får du plutselig problemer med å prate, smile eller løfte armene, skal du umiddelbart ringe 113.

– Får du plutselig problemer med å prate, smile eller løfte armene, skal du umiddelbart ringe 113.

Noen har påpekt at dette ikke dekker alle symptomer, og det er riktig, men de er dekkende for om lag 80% av slagtilfellene. Om man i tillegg er bevisst på at man skal ringe 113 om det plutselig oppstår innsettende tap av kroppsfunksjoner, for eksempel synsforstyrrelser, er man godt dekket.

Mange venter med å ringe

En av hovedutfordringene når det gjelder hjerneslag, er at for mange venter for lenge med å ringe 113 når symptomene oppstår. Det blir som å stå å se på en brann for enten å håpe at den gir seg, eller for å være sikker på at den ikke gjør det før man ringer. Vi må huske at ved hjerneslag er det avgjørende å komme raskt til diagnostisering og behandling da man mister ca. to millioner hjerneceller i minuttet og tiden er avgjørende for utfallet. Det kan stå mellom liv og død, eller et videre liv i eller utenfor en rullestol.

Jo flere som kan symptomene på slag, og vet hva man skal gjøre, jo tryggere er vi alle. Hjerneslag er en folkesykdom som rammer i alle aldre, fra unge til eldre, og selv noen barn får det. Derfor må budskapet spres overalt, også på arbeidsplasser og i skolen. Kunnskap om slagsymptomer er noe av det LHL bidrar med i Sammen redder vi liv-prosjektet i Nasjonal førstehjelpsopplæring for grunnskolen. Internasjonale studier viser at det går an å lære barn om symptomer og varsling ved akutt hjerneslag, og at barna da tar med seg lærdommen hjem slik at kunnskapen hos foreldre øker. Flere av LHL Hjerneslags medlemmer har barn som har ringt 113 når de fikk slag.
Hjerneslagsymptomer må være obligatorisk på alle førstehjelpskurs, og budskapet må gjentas og gjentas på alle arenaer.

Lærer bort slagsymptomer på kurs

Blostrupmoen benytter førstehjelpskurset til å lære bort om symptomer på hjerneslag. Dette synes både kursdeltakere og instruktører er viktig. Dette er også en god arena å lytte til deltakernes egne historier; noen forteller om da de fikk hjerneslag selv, eller hvordan de har hjulpet andre når symptomene har slått til.

Hjerneslag er en folkesykdom som rammer i alle aldre, fra unge til eldre, og selv noen barn får det. Derfor må budskapet spres overalt, også på arbeidsplasser og i skolen.

Én pasient, flere pårørende

Ved hjerneslag er det ikke bare den som får slaget som rammes. Også de pårørende påvirkes. På hjerneslagområdet vet vi at pårørende er den slagrammedes viktigste støtte. Samtidig ser vi at også pårørende får egne utfordringer, blant annet knyttet til helse, familieliv og arbeid.

For noen år siden viste en svensk studie at syv år etter slaget hadde partnerne til slagpasienter fortsatt nedsatt livskvalitet. Konklusjonen fra studien var at mange pårørende til slagrammede får dårligere generell og mental helse, noe som påvirker deres egne aktiviteter og sosiale relasjoner.

Vi ser det samme i Pårørendealliansens pårørendeundersøkelse, som omfatter alle typer pårørende: 63 prosent oppgir at de får sin helse påvirket negativt som følge av pårørenderollen. Flere har endret sin arbeidslivstilknytning, eller har måttet ta i bruk sykemelding for å ta vare på sine nærmeste. 73 prosent av de pårørende tror ikke situasjonen blir bedre, eller vet ikke, om egen framtid.

Et annet viktig moment, er at for noen slagrammede og pårørende endres samlivet fra å være partnere til nærmest å bli pasient og pleier.

Før jul kommer regjeringens nasjonale pårørendestrategi. LHL Hjerneslag har hatt møte med statsråd Sylvi Listhaug om hva strategien må inneholde, blant annet bedre støtteordninger, avlastningsordninger og permisjonsrettigheter.

Forebygging og risiko

En sunn livsstil kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det er også viktig å ha kontroll på blodtrykket og kolesterolnivået, samt forebygge diabetes.

Risikofaktorer


– Høyt blodtrykk
– Høyt kolesterol
– Atrieflimmer
– Tidligere hjerneslag
– Røyking
– Diabetes
– Tidligere hjerteinfarkt
– Tidligere TIA(drypp)Øker risikoen:


– Fysisk inaktivitet
– Røyking
– Overvekt
– Usunt kosthold
– Overdrevet alkoholforbruk


Mange av risikofaktorene ved hjerneslag kan påvirkes av livsstilen. Unngå røyking, spis sunt og vær i fysisk aktivitet

Alder, kjønn, arvelige forhold og medfødte tilstander får du ikke gjort så mye med, men med livstilsending og med råd fra din fastlege kan du påvirke:
 – Blodtrykk
– Kolesterolnivå
– Fysisk aktivitet
 – Kosthold
– Unngå røyking
– Unngå overdrevet forbruk av alkohol
– Unngå overvekt
– Redusere stressnivåLHL markerer dagen med arrangement på Litteraturhuset hvor du kan møte leger, sykepleiere og slagrammede. Arrangementet streames på www.lhl.no.

Kilder:  www.lhl-hjerneslag.no, Norsk Hjerneslagregister


Fortsett å lese

Siden 2006 har vi jobbet med drivkraften at kunnskap redder liv. God kunnskap om førstehjelp, villighet til å bry seg og guts til å hoppe i det forblir våre viktigste læremål i Blostrupmoens førstehjelpskurs. Våre kunder er spredt over hele landet og representerer alle bransjer og er i likhet med oss opptatt av kunnskapen som redder liv. Vi legger mye ære og stolthet i jobben vi gjør – for vi vet at det utgjør en forskjell.

Hittil har Blostrupmoens hjertestarter bidratt til at minst 46 liv er reddet. Hvor mange liv våre kunder/kursdeltakere har reddet utover dette vet vi ikke.
Å bidra med å redde liv skaper ringvirkninger: et familiemedlem får feire jul med familien, en arbeidskollega er tilbake på kontoret eller fotballaget forblir fulltallig. Takket være kunnskapen vi alle bærer med oss.

Kunnskapen som redder liv handler ikke bare om den hjelpen vi yter når ulykken er ute, men det handler også om hvordan vi kan unngå at slike hendelser inntreffer. Den beste førstehjelpen er forebygging. Forebygging handler også om bevisstgjøring rundt hvordan en unngår at ulykker skjer i hjemmet eller på arbeidsplassen og hva slags utstyr man har tilgjengelig for å begrense skadeomfang på mennesker og eiendom.
Vi vil takke alle våre kunder og kursdeltakere for å delta i den samfunnsdugnaden det er å lære seg førstehjelp.
Vi har det siste året utvidet vår kurskatalog og tilbyr nå også kurs for livredning i vann og FSE-kurs, i tillegg til vårt mest populære kurs i førstehjelp med bruk av hjertestarter. Våre ivrige og engasjerte instruktører ser frem til å holde det årlige kurset hos dere.

Blostrupmoen.no i ny drakt
Vi er stolt over å kunne presentere vårt nye nettsted i ny drakt på tampen av året. Blostrupmoen.no skal være en plattform for besøkende for å lære om hvem vi i Blostrupmoen er og hva vi driver med. Som den eldste aktøren på markedet er vi opptatt av å skape nye bekjentskaper samtidig som vi ønsker å ta vare på de vi allerede har.
Tusen takk til Skogen Coin for levering av ny hjemmeside til oss i BlostrupmoenNorge !

Previous
Next
Fortsett å lese

Skrevet av vår Senior Instruktør Elin Linnerud.

Som førstehjelpsinstruktør opplever jeg at mange har svært høy terskel for å ringe ambulanse når en kritisk situasjon oppstår.
Jeg tror det er en oppfatning blant mange at ambulansen MÅ komme når vi ringer nødnummer 113. Folk forteller at de ikke ønsker å oppholde AMK og de ressursene til de som trenger det mer. Vi tenker ofte at «det må være alvorlig nok før vi ringer».

Når jeg holder kurs poengterer jeg alltid viktigheten med tidlig varsling til 113. Ved varsling vil AMK hjelpe deg med å undersøke pasienten slik at dere sammen kan finne ut hva dette dreier seg om. Ambulansen sendes så avgårde dersom det er behov for det, og er tidligere på plass dersom du prioriterer å gjøre dette først.

Som førstehjelper er det en god hjelp og støtte å ha helsepersonell på øre når man hjelper andre. Den rolige og beherskede stemmen i andre enden av linja hjelper deg med å beholde roen og fokus. Vi kan på mange måter si at det er førstehjelpen som førstehjelperen får. De hjelper deg med å hjelpe andre – i påvente av ambulanse.

Dersom dere finner ut at dette var en hendelse der ambulanse ikke var nødvendig, vil du kanskje bli henvist til legevakt i stedet. Det er ikke noe feil i det; Ambulansen  ikke komme når du ringer 113. Her får du gode råd og hjelp. De har tid til deg og din situasjon – du må ikke tenke at de oppholder andres ressurser.
Terskelen for å ringe må bli lavere.

Din situasjon er alltid alvorlig nok.
Vi kan aldri varsle for tidlig.

Fortsett å lese

Jeg har vært en del av Blostrupmoen siden 2010. Det har lært meg enormt mye. Først å fremst har folkene og miljøet lært meg å bry meg om andre mennesker. Jeg har nok alltid vært en som tenker på de rundt meg, men det Blostrupmoen har gitt meg av kunnskap om førstehjelp har gjort at jeg også tør å bry meg, om en ulykke skulle oppstå.
Jeg er stolt av å være en sertifisert kursinstruktør som holder kurs for Blostrupmoen. Det gir meg anledning til å koble av fra en ellers hektisk treningshverdag, samtidig som jeg formidler noe alle kan få nytte av. Det er en givende og nyttig oppgave.

Når jeg reiser rundt i verdenscupen er det mange som spør hvorfor jeg har streker på hjelmen.
Når jeg svarer at det er antall mennesker som er reddet på bakgrunn av hva min sponsor/samarbeidspartner gjør i det daglige, får jeg mange kommentarer av positiv karakter.
De syntes det er knallbra. Og jeg bærer den med stolthet! Det er et bevis på at kunnskap om førstehjelp og riktig utstyr faktisk gjør en forskjell.

Nå lader jeg opp til VM sesong med å trene godt og samtidig lære bort kunnskap og viktigheten av førstehjelp!

Med vennlig hilsen

Mikko Kokslien

Fortsett å lese
×

Handlekurv