Hjelperne i Bergen by

Vi støtter den frivillige organisasjonen Hjelperne i Bergen!

Blostrupmoen Norge AS har fornyet avtalen med den frivillige organisasjonen Hjelperne i Bergen by. Vi er glade for at det finnes mennesker der ute som vier sin tid til å hjelpe de som trenger det mest. Blostrupmoen bidrar derfor med livreddende kunnskap i form av førstehjelpskurs, hjertestarter og førstehjelpsutstyr slik at de frivillige er bedre rustet om noe alvorlig skulle skje.

I 2020 ble den syvende kartleggingen av bostedsløse i Norge gjennomført av By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved OsloMet. Kartleggingen viser at 3325 personer var uten et fast sted å bo i november 2020.

Hvem er Hjelperne i Bergen?
Hjelperne startet med en person som gjerne ville hjelpe.
Gjennom en Facebook-gruppe i 2015, samlet det seg en gruppe frivillige som ville gjøre en forskjell for de rusavhengige på gaten i Bergen By.
9 frivillige rigget seg opp foran Korskirkeallmenningen etter en godkjenning fra Bergen kommune, og serverte betasuppe og delte ut sårt etterlengtede klær for de som ikke hadde noe sted å gå til.

Etter tre ganger på korskirkeallmenningen, flyttet de seg til Strax-huset hvor det ble servert drikke og varm mat laget av egen kokk. Det ble delt ut klær, sko og hygieneartikler sammen med kanskje det viktigste av alt; gode samtaler og lange klemmer!

I dag består Hjelperne av en kjerne på 12 friville som kjører rundt og henter det som skal deles ut. De sorterer, lager mat, pakker og vandrer gatelangs for å hjelpe de som ikke har et varmt hjem å gå til. Mange sover fortsatt i en tunnel eller under en bro, for ja….det finnes mange skjebner der ute!

«Det lille vi gjør, gleder så mye! Den gleden og takknemmeligheten vi får tilbake når vi er ute, viser oss at de trenger oss, og gjør alt det frivillige arbeidet verdt det!» sier Vanja Johansen en av de som har vært med lengst.

De har til nå reddet 6 liv!
«Det er en stor trygghet for oss og ha med hjertestarteren og det førstehjelpsutstyret vi trenger når vi er ute og går» sier Mona Mikkelsen, som er en av de som hjelper til i Bergen by hver torsdag hele året.

Da pandemien var et faktum har de fortsatt å hjelpe, og har hele veien fulgt retningslinjer for smittevern. Varm mat har vært en utfordring, men den siste torsdagen i måneden har Peppes Pizza sponset med varm pizza til alle.
“Vi gleder oss veldig til tiden som kommer hvor vi igjen kan stille med egen kokk og lage et varmt måltid til de som trenger det!” sier Synnøve Nordstrand.

I 2021 har Facebook-gruppen over 4300 medlemmer og er i dag registrert som en organisasjon i brønnøysundregisteret og i frivillighetsregisteret.
Alle midler kommer fra sponsorer, og på høsten 2022 må de flytte ut av sine lokaler. De leter nå etter et lokale og flere sponsorer som vil hjelpe dem å hjelpe!

Vil du støtte HJELPERNE?
Vipps: 122046
Konto: 32082464718
Grasrotandelen: 917318859
Organisasjonsnummer: 917318859

Kilde: Regjeringen.no

Les flere blogginnlegg

Livredning i vann
Aktuelt

Har reddet 57 liv!

Denne helgen ble svært dramatisk i en svømmehall på Østlandet, da et lite barn ble funnet livløs i bassenget. Det ble raskt varslet, igangsatt hjerte- og lungeredning og koblet på en av våre hjertestartere. Et liv ble reddet den dagen, av ansatte som visst hva de skulle gjøre!

Les mer
Kunnskap redder liv. hjertestarter og hjerte-lunge-redning
Aktuelt

Den globale hjertestarterdagen

Hjertestarterdagen er opprinnelig et europeisk initiativ fra ERC for å skape mer oppmerksomhet rundt hjerte- og lungeredning (HLR) samt kunnskap om bruk av hjertestartere.
Blostrupmoen Norges visjon er: Kunnskap Redder Liv
Vi har gitt det norske folk livreddende kunnskap siden 2006.
Snakk med oss om førstehjelpskurs og hjertestartere, så skreddersyr vi en løsning for deg og bedriften din.

Les mer
Hjelperne i Bergen by
Aktuelt

Vi støtter den frivillige organisasjonen Hjelperne i Bergen!

Blostrupmoen Norge AS har fornyet avtalen med den frivillige organisasjonen Hjelperne i Bergen by. Vi er glade for at det finnes mennesker som vier sin tid til å hjelpe andre. Derfor bidrar Blostrupmoen med livreddende kunnskap i form av førstehjelpskurs, hjertestarter og førstehjelpsutstyr slik at de frivillige er bedre rustet om noe alvorlig skulle skje.

Les mer